SVT Nederland breidt capaciteit uit

Vorden, 19 december 2019 SVT Nederland, expert in plasma en autogeen snijden, breidt de plasma- en markeercapaciteit uit, om te voldoen aan de toenemende uitbestedingsvraag bij klanten naar completere leveringen en bijzondere markeringen.

Luuk van Malenstijn en Richard Kraak startten zeven jaar geleden met het snijbedrijf SVT Nederland in Brummen. De vraag naar snij- en zetwerk nam toe en het bedrijf groeide snel. Dat zorgde ervoor dat de twee in 2017 verhuisden naar een groter pand in Vorden: van 1400 m2 naar 6000 m2. De uitbestedingsvraag bij klanten naar completere leveringen en bijzondere markeringen bleef toenemen, waardoor SVT Nederland nu kiest voor de uitbreiding van de plasma- en markeercapaciteit.

De huidige Messer snijmachine beviel goed, daarom kiest SVT opnieuw voor Messer Cutting Systems. De nieuwe snijmachine, de Messer MultiTherm, is uitgerust met een dubbele plasma snijkop met twee sterke Kjellberg Hificus 280 Amp stroombronnen en een Inkt-Jet markeerunit. Deze bewuste machine-uitrusting heeft te maken met de toenemende veranderende vraag naar markeringen en plasma snijwerk.

‘Het hoge service- en kwaliteitsniveau van de machines is doorslaggevend geweest om opnieuw te kiezen voor Messer Cutting Systems’, aldus Van Malenstijn. ‘Tevens wordt de huidige snijtafel verlengd met twintig meter en daarmee beschikken we straks over een snijtafel met een totale lengte van 58 meter. Over een lengte van 38 meter is deze ook nog eens 4 meter breed. Iedere machine heeft zo een bereik van ruim 31 meter en is daardoor ook uitermate geschikt voor lange en brede producten.’

Verder worden de bestaande machines ge├╝pgraded naar de nieuwste Windows 10 besturing. De complete installatie is begin januari 2020 operationeel.